Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tea lehet színes, lehet oolong, puehr, az bizony mind ugyanaz, csak másképpen.
Az anyanövény, a teacserje örökzöld növény, de ha letépik a leveleit, azonal fonnyadni kezd. Barnul, a keményítő cukorrá alakul, a klorofill tanninná, és már kezdődhet is a feldolgozás.
Ennek az a lényege, hogy megállítság az oxidációs folyamatokat, vagyis a tealevél ne rothadjon el teljesen. Ezt nevezik fermentációnak, amikor hirtelen hevítéssel távolítják el a levelekből a nedvességet. (Igazából ez nem az, mert azt a borral lehet, de mégis annak hívják.
A legfiatalabb, egyáltalán nem oxidálódott, fermentált tea a fehér tea, mely gyenge, lágy, édeskés aromájú főzetet ad.
Amit egy picit később szedtek le, és beindult a fonnyadás, abból lesz a zöld tea, ebben van a legtöbb antioxidáns.
Az oolong tea az, amikor az oxidációt pont a folyamat közepén csípik fülön.
A fekete teát pedig hagyják szépen elfonnyadni, vagyis tulajdonképpen megrohadni.
A puehr tea egy különleges készítmény, ezeket aratás és fermentálás után hagynak pihenni, akár évtizedeken keresztül, míg íze nemessé nem érik - azaz megpenészedik. Ezt a fajtáját nagyon hosszú ideig áztatják, mert varázsereje van!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Rooibos tea - a növényről, eredetéről
Frissítő nyári teakoktélok
A zöld tea gyógyhatásai 2.
A zöld tea gyógyhatásai 1.