Tea: Zöld teás ráksushi

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ez a tradicionális japán fogás  tulajdonképpen egy egyszerű alaprecept, aminek különösen fínom ízét a zöld tea adja.

A tapasztaltabb sushikészítők nyugodtan próbálkozhatnak  a kombinált technikákkal, de így, egyszerűen készítve is nagyon finom és laktató csemege.

 

Hozzávalók:

 

40 dkg tapadós japán rizs

10 nagyobb garnéla

1 evőkanál szezámolaj

6 cl rizscet

4 dkg friss reszelt gyömbér

20 dkg uborka

1 evőkanál fekete szezámmag

1 evőkanál zöld ánizs

1 evőkanál őrölt mogyoró (törökmogyoró)

15 gramm só, feketebors

 

Főzz egy közepesen erős zöld teát, majd miutn leszűrted, főzd benne ragacsosra a rizst. Reszeld le a gyömbért, vágd apró darabokra, vagy reszeld le a nagylyukú reszelőn az uborkát. Szedd ketté a rákokat, tisztítsd meg és fejezd le őket. Szegény kis párák...

network.hu

Forrald fel a rizsecetet, oldd fel benne a sót, öntsd rá a rizsre, és alaposan keverd el. Keverd bele az uborkát és a gyömbért is, utána gyúrj belőle kis rudakat. Keverd össze a porrá őrölt ánizst, mogyorót és a borsot, és forgasd bele a rudacskákat. Ha akarod, becsomagolhatod, de nem muszáj. Utána szezámolajon süsd (inkább pirítsd) meg a rákokat, és helyezd őket a sushira.

Címkék: garnéla gyömbér japán mogyoró recept rizs rák sushi szezám zöld tea ánizs étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu