Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a tradicionális japán fogás tulajdonképpen egy egyszerű alaprecept, aminek különösen fínom ízét a zöld tea adja.
A tapasztaltabb sushikészítők nyugodtan próbálkozhatnak a kombinált technikákkal, de így, egyszerűen készítve is nagyon finom és laktató csemege.
Hozzávalók:
40 dkg tapadós japán rizs
10 nagyobb garnéla
1 evőkanál szezámolaj
6 cl rizscet
4 dkg friss reszelt gyömbér
20 dkg uborka
1 evőkanál fekete szezámmag
1 evőkanál zöld ánizs
1 evőkanál őrölt mogyoró (törökmogyoró)
15 gramm só, feketebors
Főzz egy közepesen erős zöld teát, majd miutn leszűrted, főzd benne ragacsosra a rizst. Reszeld le a gyömbért, vágd apró darabokra, vagy reszeld le a nagylyukú reszelőn az uborkát. Szedd ketté a rákokat, tisztítsd meg és fejezd le őket. Szegény kis párák...
Forrald fel a rizsecetet, oldd fel benne a sót, öntsd rá a rizsre, és alaposan keverd el. Keverd bele az uborkát és a gyömbért is, utána gyúrj belőle kis rudakat. Keverd össze a porrá őrölt ánizst, mogyorót és a borsot, és forgasd bele a rudacskákat. Ha akarod, becsomagolhatod, de nem muszáj. Utána szezámolajon süsd (inkább pirítsd) meg a rákokat, és helyezd őket a sushira.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Masala Chai
Minőségi Tea webshop
Étel szállítás Magyarország
GONDOLJUNK RÁ...