Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A jeges teát Amerika adta a világ teakultúrájához, még a 19. században. Népszerűségének csúcspontját az 1904-es louisianai kánikulakor érte el, amikor Richard Blechynden úgy döntött, jeget ad az italhoz és úgy árulja az utcán. Mióta ez megtörtént már nem múlhat el nyár jeges tea nélkül.
Ez a világ egyik legnépszerűbb üdítője, de felejtsük el a bolti változatot, hiszen tele van aromával és tartósítóval. Készítsük el otthon, hiszen pofonegyszerű. Készülhet egyszerű fekete teából, gyümölcsteából, de akár zöldteát is használhatunk hozzá.
Az édesítéshez érdemes cukorszirupot vagy nagyon finom szemű kristálycukrot használni, hiszen a hideg italban nem úgy oldódik a cukor, mint a forróban, a ropogás pedig esetleg kellemetlen lehet.
Kétféle képpen is készíthetjük: a teafiltert tehetjük hidegvízbe, ekkor a kancsót tegyük a hűtőbe és legalább négy órát áztassuk a teafüvet a vízben.
Ha forrón készítjük, a teát öntsük rögtön a jégkockákra és addig pótoljuk őket, míg teljesen jeges nem lesz az ital. Ha egyből a jégre öntjük, a tea kristálytiszta lesz.
Jég helyett hidegvízbe is önthetjük, de ekkor a teának egyfajta koncentrátumként kell szolgálnia, amit feloldunk a vízben.
Készíthetünk gyümölcsteát is, a lehűtött teába keverhetünk gyümölcsleveket, limonádét, de nem szabad, hogy a gyümölcsíz domináljon. Maradjon meg a tea fanyar, jellegzetes íze, hiszen így frissít igazán. Az ínyencek keverhetnek bele lime-ot és friss gyömbérszeleteket is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Minőségi Tea webshop
Rooibos tea - a növényről, eredetéről
A TEA TORTENETE
"Egy csésze irodalom" - program az 1000Teában