Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A víz minősége mindig legyen kifogástalan. A sima, szűretlen csapvíz esetleg mellékízt okoz, ezért érdemes vízszűrőt használni. A szűrőbetéten fennakadnak a szennyezőanyagok és a klór, így lágyvíz keletkezik, ez a legideálisabb a teakészítéshez. A 7-es pH-jú víz a zöldteákhoz való, míg a 7,9-es pH-jú a többi teához.
A forrásban levő víz kelti életre a száraz teafüvek ízét, de a zubogva forró vizet érdemes elkerülni a zöldtea készítésekor, mert keserű ízt okoz. Ha nincs lehetőség alacsonyabb hőmérsékletűre forralni a vizet, akkor forrald fel teljesen, majd hagyd kihülni, vagy önts hozzá egy kis hideget. A legjobb, ha sikerül beszerezni egy hőmérőt, így mindig biztosak lehetünk az eredményben. Később már hőmérő nélkül is tudni fogod, mikor jó a víz.
70 és 80 fok között megjelennek a "halszem buborékok", ekkor a víz alkalmas a különleges, érzékeny zöldteák készítéséhez.
80 és 90 fok között a víz gyöngyözni kezd, apró buborékok szállnak fel az edény aljáról. Ekkor a víz alkalmas a hagyományos zöldteákhoz.
100 fokon a víz már teljesen forr, így a fekete és az oolong teákat készíthetjük el vele.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Minőségi Tea webshop
GONDOLJUNK RÁ...
Rooibos tea - a növényről, eredetéről
A TEA TORTENETE