Tea: A víz, a hőmérséklet és a tea

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A víz, a hőmérséklet és a tea

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Azt gondolhatnánk, hogy a teakészítésnél csak a teafű minősége a fontos. De nem így van, hiszen az ízt a víz minősége és hőmérséklete is befolyásolja. Érdemes betartani a csomagoláson feltüntetett készítési útmutatót, hiszen nyílván okkal szerepel a dobozon.

 

 

 

 

 

 

 

 

A víz minősége mindig legyen kifogástalan. A sima, szűretlen csapvíz esetleg mellékízt okoz, ezért érdemes vízszűrőt használni. A szűrőbetéten fennakadnak a szennyezőanyagok és a klór, így lágyvíz keletkezik, ez a legideálisabb a teakészítéshez. A 7-es pH-jú víz a zöldteákhoz való, míg a 7,9-es pH-jú a többi teához.

 

A forrásban levő víz kelti életre a száraz teafüvek ízét, de a zubogva forró vizet érdemes elkerülni a zöldtea készítésekor, mert keserű ízt okoz. Ha nincs lehetőség alacsonyabb hőmérsékletűre forralni a vizet, akkor forrald fel teljesen, majd hagyd kihülni, vagy önts hozzá egy kis hideget. A legjobb, ha sikerül beszerezni egy hőmérőt, így mindig biztosak lehetünk az eredményben. Később már hőmérő nélkül is tudni fogod, mikor jó a víz.

 

70 és 80 fok között megjelennek a "halszem buborékok", ekkor a víz alkalmas a különleges, érzékeny zöldteák készítéséhez.

80 és 90 fok között a víz gyöngyözni kezd, apró buborékok szállnak fel az edény aljáról. Ekkor a víz alkalmas a hagyományos zöldteákhoz.

100 fokon a víz már teljesen forr, így a fekete és az oolong teákat készíthetjük el vele.

Címkék: tea víz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szemir Tafish üzente 1 éve

teatar.hu

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu