Tea: Az igazán finom tea

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hogyan készül az igazán finom tea

 

 

Hogyan készül az igazán finom tea

Hogyan készül az igazán finom tea A tealevelekben frissítő hatásukat nézve 2 féle aktív anyag található: a tein és a tanin. A tein - a koffeinhez hasonló stimuláns anyag - a forróvíz hatására 1-2 perc alatt felszabadul a levelekből, a tanin azonban folyamatosan jelen marad a teavízben az áztatás ideje alatt. Így lehetséges az, hogy a megfelelően élénkítő hatású tea készítésénél különös figyelmet kell fordítani az áztatási időre.

A tealevelek áztatásához olyan szűrőt használjunk, melyben elegendő hely van a tealevelek kibomlásához, hiszen gyakran a tealevél mérete az áztatás hatására megduplázódik.
A forrázás időtartama mindig igazodjon a tea fajtájához:

- Assam és Darjeeling tea esetén 3-4 perc,

- kínai zöld tea esetén 3-5 perc,

- japán zöld teák esetén 1-3 perc,

- félig erjesztett zöld teák (oolong teák) esetén 2-5 perc

Címkék: mindenkinek aki nem tudná

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsolt három hét után, most 29.-én jöttem vissza a kórházból.....A blogot, nem kell külső szemmel nézni, írj másikat! Hajni klubvezető

Válasz

Váradi Zsolt üzente 13 éve

Szia Hajni,

remélem találtál hasznos dolgokat. Ha nem jelezd:) Külső szemmel nem tudom nézni a blogot:)

Válasz

Váradi Zsolt üzente 13 éve

Sziasztok,

két dolog , ami még eszembe jutott a témával kapcsolatban:

1. Mit nevezünk teának
2. Mi a teakészítésünk célja

Alapvetően a Camellia Sinensis cserje/fa leveléből készült italt lehetne igazából teának nevezni. Persze megszokásból más főzeteket is annak hívunk. A felsorolásból úgy tűnt itt is erről van szó. A gyógynövény forrázatokra nem is gondoltam.

A zöld teát pl. nem biztos, hogy érdemes forrázni, és az áztatási idő is nagyban függ a tea típusától. Van amelyik hajlamos a keseredésre, de van olyan is amit nem kell félteni:)

A cél pedig sok mindent felülírhat, Mit szeretnénk igazából? Egyszerű folyadékpótlás, maximális íz, maximális hatás (pl. élénkítés, ellazulás, emésztés serkentése, baráti beszélgetés? A teaválaszték olyan hatalmas, hogy mindre van egy igazán jó megoldás.)

Üdv, Zsolt

Válasz

Papp Kálmánné üzente 13 éve

Köszönöm az információt.
Igaz, hogy nem tudatosan, de én forrázni szoktam a teákat, A gyógynövényekből készült tealeveleket nem szoktam kivenni a vízből , benne hagyom kihülésig, vagy elfogysztásig. Így az íze fokozatosan más lesz, a színe egyre sötétebb. Úgy gondolom, hogy a hatása is intenzívebb (bár erre nézve nincsenek tudományos ismereteim)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Erre a megadott linkre most elmegyek s meg nézem, Zsolt, mit is ajánl! Hajni

Válasz

Váradi Zsolt üzente 13 éve

Sziasztok,

azért ennél egy kicsit összetettebb az a kérdés, hogyan készítsünk igazán jó teát.

Milyen eszközöket használjunk?
Milyen vizet?
Hogyan forrázzuk, (Forrázzuk-e egyáltalán?)
Hol vásároljunk? Mennyit? Miből?

Szóval lehet még egy kicsit boncolgatni a témát.

Üdv, Zsolt
www.teakalandjaim.blog.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszi az infót, Ottilia...Hajni

Válasz

Drobenák Ottilia üzente 13 éve

Az előbb elfelejtettem írni,próbáljátok ki a Mandala teákat. Lehet kapni,minden betegségre És ráadásul nagyon szép idézetek vannak a doboz oldalán. Ajánlom mindenkinek .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm, Zsuzsika! Reméljük...Hajni klubvezető

Válasz

Várallyay Zsuzsanna üzente 13 éve

Kedves Hajni !

Örülök, hogy itt lehetek én is köztetek, és remélem sokat fogunk tanulni egymástól s Tőled .
Szeretettel üdvözöllek, Zsuzsika.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu