Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A teázáskor feltálalt finomságokra tekintsünk úgy, mintha előételek, főételek és desszertek lennének - így először kínáljuk az apróbb falatkákat, később a szendvicseket, majd végül az édes süteményeket.
Kézzel enni szabad, persze ha túl körülményes, használjunk inkább villát.
Figyeljünk arra, hogy falatnyi darabokat készítsünk vagy vásároljunk, így kényelmesebb a fogyasztásuk is, nem kenjük össze magunkat és takarítani is könnyebb lesz. Ha mégis nagyobbak, mint egy falat, ne tömjük egyszerre a szánkba, harapjunk kis falatokat belőle.
Ha cukrot teszünk a csészébe, a cukros kanalat ne merítsük a teába.
Kevergetéshez mindig a saját kanalunkat használjuk, ne a közöset. Ha iszunk, csészealjjal együtt emeljük a teát a mellkasunkig, majd onnan csak a csészét emeljük tovább. Így a csészealjat a csésze alatt tartva ruhánkat is megvédhetjük a lecseppenő teától.
Ha a tea forró, nem illik fújogatni, inkább tegyük az asztalra, kevergessük vagy várjuk meg, míg kihül.
A csészét mindig fogjuk a fülénél, megmarkolni nem illik, a bögrét azonban igen.
Ha teáskanna helyett filteres teát iszunk, tegyünk egy kis edényt az asztalra, hogy mindenki abba tehesse a kiázott filtereket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Minőségi Tea webshop
Rooibos tea - a növényről, eredetéről
A TEA TORTENETE
"Egy csésze irodalom" - program az 1000Teában