Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tea önmagában is nagyon finom, de néha jól esik hozzá valami rágcsálni való. Az angol teakultúra aprósütemények és szendvicsek százait vonultatja fel, az ötórai tea mellől nem hiányozhatnak az apró uborkás szendvicsek és a krémes-gyümölcsös sütiköltemények.
Íme néhány egyszerű recept:
Skót teasütemény
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
30 dkg liszt
2 ek. kukoricaliszt vagy búzadara
+ 2-3 evőkanál darált dió vagy mandula
A vajat a cukorral verjük habosra, majd szitáljuk bele a lisztet és a kukorica lisztet vagy grízt. Gyúrjuk össze, ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, majd süssük meg. Ha megsült, téglalapformájúra vágjuk és megszórjuk vaníliás cukorral. Sokáig eláll, de olyan finom, hogy ez nem számít :)
Orosz teasütemény
12 dkg cukor
2 tojás
12 dkg vaj
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A töltelék:
15 dkg mandula
15 dkg cukor
fél deci tej
fél csomag vaníliás cukor
6 dkg mazsola
csipetnyi fahéj
5 dkg vaj
A lisztet a vajjal, sütőporral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojással nyújtható tésztát nyújtunk. 2/3-át kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, majd elkészítjük a töltelék hozzávalóinak keverékét és a korongok közepére adagoljuk. A maradék tésztából rácsokat nyújtunk és kereszt alakban a töltelék tetejére tesszük. Forró sütőben kisütjük, majd meghintjük vaníliás cukorral.
Áfonyás teasütemény
1/2 csésze meleg víz
2 ek szárított élesztő
1 ek méz
1 1/2 csésze teljes őrlésű búzaliszt
1 1/2 csésze zabpehelyliszt
1 csésze fehér liszt
1 1/4 tk só-1 csésze víz
1/2 csésze méz
1/2 csésze olaj
1 ek vanília
2 csésze fagyasztott áfonya
A meleg vízbe tegyük bele a mézet és az élesztőport és futtassuk fel. Ezután a liszteket keverjük össze a sóval és a vízzel.
A mézet, olajat és vaníliát turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztkeverékhez. Öntsük bele az élesztőt is, majd mindezt keverjük össze. Végük tegyük bele az áfonyát is, de óvatosan, hogy nem törjön össze. Nem szabad folynia.
Adagoljuk muffin tepsibe vagy mignon papírba és picit hagyjuk állni. Ez után 175 fokon kb fél óráig süssük.
Végül egy univerzális sós változat:
1 kg liszt
50 dkg margarin
5 dl tejföl
ízlés szerint só, fűszerek
A lisztet dolgozzuk el a vajjal, majd a tejföllel gyúrjunk nyújtható tésztát.
Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki és formázzuk tetszés szerint. Végül kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg ízlés szerint sajttal, mákkal, magvakkal, borssal.
Süssük aranybarnára.
(A híres uborkás szendvics pedig nem más, mint vékonyan vajazott fehér kenyér, melyről levágjuk a héját, vékony uborkaszeleteket fektetünk rá, jön egy újabb kenyérszelet, majd kereszt alakban 4 háromszögbe vágjuk.)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sütés teával
Karácsonyi Rooibos - teazselé és kávézselé recept!
Három teasütemény recept
Orosz teasütemény