Tea: Rágcsálnivalók teához

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 A tea önmagában is nagyon finom, de néha jól esik hozzá valami rágcsálni való. Az angol teakultúra aprósütemények és szendvicsek százait vonultatja fel, az ötórai tea mellől nem hiányozhatnak az apró uborkás szendvicsek és a krémes-gyümölcsös sütiköltemények.

Íme néhány egyszerű recept:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skót teasütemény

network.hu

 

25 dkg vaj

12,5 dkg cukor
30 dkg liszt

2 ek. kukoricaliszt vagy búzadara

+ 2-3 evőkanál darált dió vagy mandula

 

A vajat a cukorral verjük habosra, majd szitáljuk bele a lisztet és a kukorica lisztet vagy grízt. Gyúrjuk össze, ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, majd süssük meg. Ha megsült, téglalapformájúra vágjuk és megszórjuk vaníliás cukorral. Sokáig eláll, de olyan finom, hogy ez nem számít :)

 

 

 

 

 

Orosz teasütemény

network.hu

 

12 dkg cukor

2 tojás

12 dkg vaj

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

A töltelék:

15 dkg mandula

15 dkg cukor

fél deci tej

fél csomag vaníliás cukor

6 dkg mazsola

csipetnyi fahéj

5 dkg vaj

 

A lisztet a vajjal, sütőporral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojással nyújtható tésztát nyújtunk. 2/3-át kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, majd elkészítjük a töltelék hozzávalóinak keverékét és a korongok közepére adagoljuk. A maradék tésztából rácsokat nyújtunk és kereszt alakban a töltelék tetejére tesszük. Forró sütőben kisütjük, majd meghintjük vaníliás cukorral.

 

 

 

 

 

Áfonyás teasütemény

network.hu

1/2 csésze meleg víz
2 ek szárított élesztő

1 ek méz
1 1/2 csésze teljes őrlésű búzaliszt

1 1/2 csésze zabpehelyliszt
1 csésze fehér liszt

1 1/4 tk só-1 csésze víz
1/2 csésze méz
1/2 csésze olaj
1 ek vanília
2 csésze fagyasztott áfonya

 

A meleg vízbe tegyük bele a mézet és az élesztőport és futtassuk fel. Ezután a liszteket keverjük össze a sóval és a vízzel.

A mézet, olajat és vaníliát turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztkeverékhez. Öntsük bele az élesztőt is, majd mindezt keverjük össze. Végük tegyük bele az áfonyát is, de óvatosan, hogy nem törjön össze. Nem szabad folynia.

Adagoljuk muffin tepsibe vagy mignon papírba és picit hagyjuk állni. Ez után 175 fokon kb fél óráig süssük.

 

 

 

 

 

Végül egy univerzális sós változat:

network.hu

1 kg liszt

50 dkg margarin

5 dl tejföl

ízlés szerint só, fűszerek

 

A lisztet dolgozzuk el a vajjal, majd a tejföllel gyúrjunk nyújtható tésztát.

Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki és formázzuk tetszés szerint. Végül kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg ízlés szerint sajttal, mákkal, magvakkal, borssal.

Süssük aranybarnára.

 

 

 

network.hu

(A híres uborkás szendvics pedig nem más, mint vékonyan vajazott fehér kenyér, melyről levágjuk a héját, vékony uborkaszeleteket fektetünk rá, jön egy újabb kenyérszelet, majd kereszt alakban 4 háromszögbe vágjuk.)

 

 

 

Címkék: recept receptek tea teasütemény teasütemény recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszi, hogy feltetted ezek a sütirecepteket!!!
Nagyon jónak tűnik mind, azt hiszem elkészítem őket, én nagy teázó vagyok, és most, hogy már közeleg az ősz, remek lesz a fotelba kuporodva, könyvvel a kezemben teázgatni, és közben a finomságokat izlelgetni.

Válasz

Kiss Ferencné Ildi üzente 15 éve

AZ ÁFONYÁS TESÜTEMÉNY NAGYON FINOM LEHET. éN IS ELKÉSZITEM

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu