Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bevallom őszintén, fogalmam sem volt, hogy a teát sütéshez is fel lehet használni, nem csak ivásra.
A desszert.eu-n egy szuffléreceptre akadtam, ami a Ceylon szufflé fantázianévre hallgat és zöldteával készül:
0,5liter víz
2 púpozott evőkanál zöldtea (ízesítetlen!)
10 babapiskóta
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
125g cukor
65 dkg liszt
50g vaj
rum
Vajazzuk ki a szuffléformákat és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldteából készítsünk a vízzel sűrű főzetet, szűrjük le.
A még forró főzetbe tegyük bele a vajat és a lisztet majd keverjük el csomómentesre.
Adjuk hozzá a tojások sárgáit és a cukrot. Ha ezt is elkevertük, tegyük a tűzre és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le és hagyjuk kihűlni.
Verjük fel a fehérjét és adjuk a hideg masszához. Óvatosan keverjük el.
A szuffléformák aljába tegyünk rumba áztatott babapiskótákat, majd erre kanalazzuk a zöldteás masszát. A formákat csak háromnegyedik tölsük, hiszen szépen fel fog puffadni a krém. 20 percig süssük, ha kész, porcukorral meghintve tálaljuk.
Engem kíváncsivá tett, egyszer ki fogom próbálni.
Egy másik oldalon (teaunnep.hu) rooibos teás sütit találtam:
1 és 1/4 bögre víz
1 evőkanál rooibos tea
1 csomag élesztő
2 evőkanál méz
2 evőkanál olvasztott, de hideg vaj
2 és 3/4 bögre liszt
1/2 bögre mazsola
só
A teából készítsünk sűrű főzetet, amit szűrjünk le és hagyjuk kicsit lehűlni, de ne teljesen. Ezután tegyük bele a vajat, a mézet és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Ha felhabosodott, keverjük bele a sót, a lisztet és a mazsolát, készítsünk kovászt.
Annyi lisztet tegyünk bele, hogy elváljon az edény falától, majd gyúrjuk deszkán 5 percig.
Ez után 1 órát meleg helyen, letakarva kelesszük, majd ha megkelt, vegyük négy részre. A negyedeket újab 3 részre szedjük, majd gombócokat formázunk belőlük.
Pár percig még hagyjuk kelni őket, ezalatt melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Süssük a gombóckákat aranybarnára.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Rágcsálnivalók teához
Karácsonyi Rooibos - teazselé és kávézselé recept!
Három teasütemény recept
Orosz teasütemény