Tea: Sütés teával

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bevallom őszintén, fogalmam sem volt, hogy a teát sütéshez is fel lehet használni, nem csak ivásra.

A desszert.eu-n egy szuffléreceptre akadtam, ami a Ceylon szufflé fantázianévre hallgat és zöldteával készül:

 

0,5liter víz

network.hu

2 púpozott evőkanál zöldtea (ízesítetlen!)

10 babapiskóta

4 tojás sárgája

4 tojás fehérje

125g cukor

65 dkg liszt

50g vaj

rum

 

Vajazzuk ki a szuffléformákat és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldteából készítsünk a vízzel sűrű főzetet, szűrjük le.

A még forró főzetbe tegyük bele a vajat és a lisztet majd keverjük el csomómentesre.

Adjuk hozzá a tojások sárgáit és a cukrot. Ha ezt is elkevertük, tegyük a tűzre és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le és hagyjuk kihűlni.

Verjük fel a fehérjét és adjuk a hideg masszához. Óvatosan keverjük el.

A szuffléformák aljába tegyünk rumba áztatott babapiskótákat, majd erre kanalazzuk a zöldteás masszát. A formákat csak háromnegyedik tölsük, hiszen szépen fel fog puffadni a krém. 20 percig süssük, ha kész, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Engem kíváncsivá tett, egyszer ki fogom próbálni.

 

Egy másik oldalon (teaunnep.hu) rooibos teás sütit találtam:

 

1 és 1/4 bögre víz

1 evőkanál rooibos tea

1 csomag élesztő

2 evőkanál méz

2 evőkanál olvasztott, de hideg vaj

2 és 3/4 bögre liszt

1/2 bögre mazsola

 

A teából készítsünk sűrű főzetet, amit szűrjünk le és hagyjuk kicsit lehűlni, de ne teljesen. Ezután tegyük bele a vajat, a mézet és az élesztőt, hagyjuk felfutni.

Ha felhabosodott, keverjük bele a sót, a lisztet és a mazsolát, készítsünk kovászt.

Annyi lisztet tegyünk bele, hogy elváljon az edény falától, majd gyúrjuk deszkán 5 percig.

Ez után 1 órát meleg helyen, letakarva kelesszük, majd ha megkelt, vegyük négy részre. A negyedeket újab 3 részre szedjük, majd gombócokat formázunk belőlük.

Pár percig még hagyjuk kelni őket, ezalatt melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Süssük a gombóckákat aranybarnára.

 

 

 

Címkék: recept receptek szufflé sütemény tea

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu