Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A dél-afrikaiak nyelvén Rooibos-nak nevezett cserje jelentése magyarul „vörösbokor”. Ez a világszerte keresett növény rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenoloidokat, bioflavonidokat, nyomelemeket (vas,kalcium,magnézium,réz,magnézium) és C vitamint. A kávé jótékony és élénkítő hatását ismerjük. Kóstolták már a teát és a kávét zseléként elkészítve? Megmutatjuk, mindössze 5 perc és kész a zselés ünnepi desszert!... FOLYTATÁS
|
|
A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek! ...FOLYTATÁS
15 éve | Molnár Erika | 0 hozzászólás
Északi tájaink dombok ölelte erdős, ligetes lankáin élők számára a természet ezernyi meglepetést kínál. Sokan járják az ösvényeket, gyűjtögetve, kincsek után kutatva. Vigyázó léptekkel, óvó kezekkel közelítenek a sok csodát érlelő cserjéhez, bokorhoz, az avar és a tekergőző gyökerek közt megbúvó csemegékhez. Kosaruk azután sorban befogadja a kökény, a som, a csipkebokor ízes, szinpompás terméseit. Dércsípte, vitamindús, szemet gyönyörködtető látvány.
A kutatók arra voltak kíváncsiak, minek köszönhető a remek fájdalomcsillapító hatás. Az egérkísérletek során az egerek olyan arányban kaptak a teából, mint az emberi fogyasztás, a kísérlet bebizonyította, hogy a fájdalom tényleg elmúlik a teától.
A kutatók már arról beszélnek, hogy előbb-utóbb a világ több fájdalomcsillapítója pótolható lesz növényi alapanyagú gyógyszerekkel, már napjainkban is több, mint 50ezer gyógynövényt ismer el az orvostudomány.
15 éve | Molnár Erika | 0 hozzászólás
A bögre forró. Süti a tenyerem. Van füle, de nem veszek róla tudomást, hagyom, hogy a jótékony forróság szétáradjon a ködös, sötét reggeltől fázós tagjaimban.
Illatos párát lehel, arcomat izzasztja az aromás gőz. Beszívom, s közben távoli tájak esőáztatta üzenetét pergetem agyamban, mely lassan ébredezik az álmok éji kábulatából.
Befelé nézek ilyenkor, felnyergelem a képzelet lovát, s indulok utamra, bejárva belső világom tájait, a csend, az ébredező fény puha ölelésében.
Pedig érdemes lenne körülnézni a természet patikájában is, hiszen a galagonya remek gyógyítója a szívnek és az érrendszeri panaszoknak.
Értágító, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, kellemes nyugtató hatással bír.
Már napi 2-3 csésze galagonyatea is gyógyító hatású, ráadásul azon ritka növények egyike, amelyeknek nincs semmilyen ellenjavallata vagy mellékhatása.
Legalábbis ezt kéri a brit polgároktól kormányuk hulladékfigyelő szolgálata.
Szerintük érdemesebb lenne a kávéból és teából egyszerre nagy adagot főzni, majd újramelegíteni, ha kell. Ha újat főzünk, az ötször károsabb a Földre, mintha melegítenénk és ez utóbbival még spórolhatunk is.
Az angol teaguruk persze kézzel-lábbal tiltakoznak a kérés ellen, hiszen szerintük a tea csak frissen finom és az évszázados délutáni teázás hagyománya sem merülhet ki abban, hogy a kanna alá gyújtunk.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
fél tk szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál reszelt szerecsendió
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
20 dkg mazsola
fahéjas cukor
Egy tálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás