Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
Ez a tradicionális japán fogás tulajdonképpen egy egyszerû alaprecept, aminek különösen fínom ízét a zöld tea adja.
A tapasztaltabb sushikészítõk nyugodtan próbálkozhatnak a kombinált technikákkal, de így, egyszerûen készítve is nagyon finom és laktató csemege.
Hozzávalók:
40 dkg tapadós japán rizs
10 nagyobb garnéla
1 evõkanál szezámolaj
6 cl rizscet
4 dkg friss reszelt gyömbér
20 dkg uborka
1 evõkanál fekete szezámmag
1 evõkanál zöld ánizs
1 evõkanál õrölt mogyoró (törökmogyoró)
15 gramm só, feketebors
Fõzz egy közepesen erõs zöld teát, majd miutn leszûrted, fõzd benne ragacsosra a rizst.
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
Amikor ifjú voltam, és bohó, no meg mohó is, és még goapartykon meg a Cökponban múlattam a nem múló gyermekéveimet, rendszeres fogyasztója voltam a "csájá"-nak. Amikor hajnaltájt már nem bírták tovább a lábaim a bugit, rárontottam az italpultra, és berendeltem 1-2 adag lélekmelegítõ fûszeres indiai teát..
Feléledtem, visszarendezõtött a homeosztatikus egyensúlyom, és mentem is vissza ropni reggelig.
Azóta sok víz lefolyt már Dunaharasztiban is, talán már nem is rendezik az illegál bulikat, én meg azóta nevelek és fõzök.
|
|
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
A tea lehet színes, lehet oolong, puehr, az bizony mind ugyanaz, csak másképpen.
Az anyanövény, a teacserje örökzöld növény, de ha letépik a leveleit, azonal fonnyadni kezd. Barnul, a keményítõ cukorrá alakul, a klorofill tanninná, és már kezdõdhet is a feldolgozás.
Ennek az a lényege, hogy megállítság az oxidációs folyamatokat, vagyis a tealevél ne rothadjon el teljesen. Ezt nevezik fermentációnak, amikor hirtelen hevítéssel távolítják el a levelekbõl a nedvességet.
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
Mindenféle tea, legyen az fehér, vörös, zöld vagy feket, egy tõrõl fakad, a Camellia sinensis örökzöld cserjéjébõl, melynek levelei különösen gazdagok flavonoidokban.
A flavonoidok pedig köztudottan erõsek antioxidáns téren, fõleg, ha a fiatalság és egészség megõrzésérõl, vagy a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint daganatos elváltozások megelõzésérõl van szó.
A teában található antioxidáns négyszerte hatékonyabbak a gyümölcsökben és zöldségekben található C-vitaminnál.
Sziasztok!
Kicsit késõn de lehet, hogy valaki még elkapja.
Ma délután 15:10-kor lesz a Duna tévén egy koreai ismeretterjesztõ film.
Asian corridor in heaven: A tea útja
A kínai Jünnan tartomány Puer nevû vidéke a tea õshazája. Az itt élõ népcsoportok, köztük a hanik és a blangok istenségként tisztelik a hatalmas, 4-5 méter magas teafákat. Az itt termõ tea valóban isteni ajándék. Egyrészt a puer muzeális tea, amely 100 évnél öregebben is megtartja fenséges színét és aromáját.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu