Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
16 éve | Gyarmati Fanni | 0 hozzászólás
Bevallom őszintén, fogalmam sem volt, hogy a teát sütéshez is fel lehet használni, nem csak ivásra.
A desszert.eu-n egy szuffléreceptre akadtam, ami a Ceylon szufflé fantázianévre hallgat és zöldteával készül:
0,5liter víz
2 púpozott evőkanál zöldtea (ízesítetlen!)
10 babapiskóta
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
125g cukor
65 dkg liszt
50g vaj
rum
Vajazzuk ki a szuffléformákat és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldteából készítsünk a vízzel sűrű főzetet, szűrjük le.
16 éve | Gyarmati Fanni | 2 hozzászólás
A tea önmagában is nagyon finom, de néha jól esik hozzá valami rágcsálni való. Az angol teakultúra aprósütemények és szendvicsek százait vonultatja fel, az ötórai tea mellől nem hiányozhatnak az apró uborkás szendvicsek és a krémes-gyümölcsös sütiköltemények.
Íme néhány egyszerű recept:
Skót teasütemény
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
30 dkg liszt
2 ek. kukoricaliszt vagy búzadara
+ 2-3 evőkanál darált dió vagy mandula
A vajat a cukorral verjük habosra, majd szitáljuk bele a lisztet és a kukorica lisztet vagy grízt.
|
|
16 éve | Gyarmati Fanni | 2 hozzászólás
A fejfájás rengeteg ember, köztük az én életemet is megkeseríti. Nem szeretek mindenre egybõl gyógyszert kapkodni, de sajnos vannak olyan esetek, amikor más nem segít. A kevésbé erõs fejfájást azonban akár egy jó gyógytea is elmulaszthatja, de meg is elõzheti. Utána néztem, melyek azok a gyógynövények, melyek leválthatják a fájdalomcsillapítókat.
Csalán: valóságos kis ásványianyag-bomba. Tele van vassal is, segíti a szervezet oxigénellátását. Kúraszerûen alkalmazva akár a krónikus fejfájást is elmulaszthatja.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás