Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A teázáskor feltálalt finomságokra tekintsünk úgy, mintha előételek, főételek és desszertek lennének - így először kínáljuk az apróbb falatkákat, később a szendvicseket, majd végül az édes süteményeket.
Kézzel enni szabad, persze ha túl körülményes, használjunk inkább villát.
Figyeljünk arra, hogy falatnyi darabokat készítsünk vagy vásároljunk, így kényelmesebb a fogyasztásuk is, nem kenjük össze magunkat és takarítani is könnyebb lesz.
15 éve | Kabarcz Zoltán | 1 hozzászólás
Az özvegyet és
az árvát, a jövevényt és a nyomorultat
ne zsákmányoljátok ki! (Zak 7,10)
"Méltó a munkás a maga bérére".(1Tim 5:18/b)
Stílus
|
|
Természetes antidepresszáns
Napjainkban nagy népszerűségét természetes depresszióellenes tulajdonságainak köszönheti. Az orbáncfüvet leginkább az enyhe depressziók kezelésében használják. A kutatók előtt nem teljesen ismert, hogy a növény miként fejti ki ezt a hatást, de minden bizonnyal a hangulati és érzelmi változásokat előidéző, az agyban termelődő vegyület, a szerotonin szintjét emeli. Kontrollált kísérlet adatait dolgozta fel az a tanulmány, amely megállapította, hogy az orbáncfű az enyhe és a közepes súlyosságú depresszió lefolyására ugyanolyan hatást képes gyakorolni, mint a hagyományos antidepresszáns szerek.
A gyógynövény elősegíti a mély és pihentető alvást, ami különösképpen hasznos lehet akkor, ha a depressziót fáradtság, álmatlanság és alacsony energiaszint kíséri.
Az előbb olvastam egy cikket, melyben az áll, hogy a krémek és szépészeti beavatkozások mellett néhány gyógynövény is eredményesen veszi fel a harcot a szarkalábak és ráncok ellen. A londoni kutatók listájának élén szerencsére nem különlegességek, hanem szinte mindenhol kapható teaalapanyagok állnak.
Megérkezett az igazi ősz, beköszöntött a zimankó. Nincs is jobb ilyenkor, mint ülni a melegben, finom teát szürcsölgetni, és onnan nézni, ahogy kint esik az eső. Előttem legalábbis most ez a kép rajzolódik. Engedjétek Ti is szabadra a fantáziátokat és készítsetek fényképet!
A Teaház Klub a Vörös Oroszlán Teaházzal együttműködve fotópályázatot indított Tea és az Ősz címmel. Készíts fényképeket a témában, és töltsd fel a pályázat galériájába!
Árpatea
Ez egy nagyon tápláló és hűsítő ital, amely a láz csökkentésében is
segíthet. Nyugtató hatása van, és sokkal egészségesebb az üdítőknél, a
gyümölcsturmixoknál és az alkoholos koktéloknál. Ráadásul az árpa
tipikus nyári gabonafajta.
Hozzávalók:
50 gramm pörkölt árpa
7,5 dl víz
esetleg citrom - torokfájás enyhítésére
Elkészítés:
1. A kimért árpát egy szűrőben, hideg víz alatt jól átmossuk.
Jó pár éve egy teákkal gazdagon megterített asztalnál beszélgettünk, nem itthon történt. Az előadás egyébként a tea ízesítése körül forgott, kókusz és pálmacukor, nyers nádmelasz és még legalább egy tucat féle cukrot kóstoltunk végig teákkal és a nélkül, szigorúan történelmi, elsősorban birodalmi aspektusban. Miközben szirupossá gömbölyödött a hangulatunk, mintegy bókként kérdeztem a vendéglátót: legalább 15-20 fajta olyan különleges teád van, ami sehol máshol nincs, de így alig ismeri valaki.
Vannak azonban olyanok, akik sajnos visszaélnek ezzel, valótlant állítanak bizonyos növényekről vagy elhallgatnak néhány hatást.
Természetesen gyógynövényt csak jól ismert, hivatalosan is bejegyzett forrásból érdemes vásárolni, ekkor biztosak lehetünk benne, hogy nem ér minket baj.
Íme néhány jótanács, melyek segítenek eligazodni a gyógynövények világában, segítenek a gyógynövény készítmények vásárlásában.
15 éve | Kalamár Hajnalka | 1 hozzászólás
A minap, reggeli után beszélgettünk a férjemmel, csak úgy lazán, élvezve a szabad napot, és megjegyeztem, hogy én mostanában nem nagyon iszom fekete teát, mert a gyomrom nem jól reagál a csersavra. A férjem ajánlotta, hogy akkor igyam tejjel.
Azonnal rávágtam, hogy „én soha nem iszom tejjel a teát”! Az valami rettenetes!”
Hirtelen meghallottam a saját mondatomat, elcsodálkoztam a hevességén, és elkezdett derengeni egy réges-régi tea emlék.
Időrendben ez a második emlékem a világról.
15 éve | Kabarcz Rebeka | 0 hozzászólás
Nekem a tea…
Amikor kisgyerek voltam, szüleim sokat utaztak. Hol az országon belül tevékenykedtek, de sokszor töltöttek időt külföldön is, legyen az Amerika, a Kanári szigetek, Portugália, vagy Erdély. Ilyenkor két dolog hiányzott legjobban az anyukámból, egyik az illata volt. Az a „mama illat” ami minden anyánál egyedi, és ami egy ölelésnél, egy puszinál, vagy szimpla jelenlétnél a világon a legmegnyugtatóbb érzéssel tölti el a gyermeket.
15 éve | Kabarcz Zoltán | 1 hozzászólás
Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt, amikor főiskolára jártam, minden más volt. Csak hogy kiemeljek egyet a sok más közül, délig tudtam aludni, sőt akár kettőig is, háromig is, olykor négyig… Ma a lányom, Rebeka tartja a családi rekordot 26 órával. Más volt a tempó, mások voltak a szokások, más volt ez az ország is.
Aztán érdekes volt az is, hogy nem voltak, vagy csak nálunk nem voltak kaphatók filteres teák. A háztartásokban voltak az un.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
A teából csersavtartalma miatt remek páclé lehet, de egy gyümölcsleves is finomabb lesz, ha víz helyett gyümölcsteát használunk hozzá. A teákat emellett például ázsiai ételekhez is felhasználhatjuk, füstös ízük jól kiegészíti a wokban készült ételeket.
Liptai Zoltán mesterszakács a teáról, mint a gasztronómia legújabb hozzávalójáról mesélt.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás