Tea: blog

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 460 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 105 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 20 db
  • Linkek - 396 db

Üdvözlettel,

Teázók Társasága vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Teázók Társasága hírei

 

 

network.hu

Mélyen, Dél-Afrika szívében, Cederberg régió hegyekkel és völgyekkel tarkított táján terem a vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis), melynek hajtásaiból készül a rooibos tea. A növényt Khoisan törzs már évszázadok óta használja frissítő és gyógyhatása miatt üdítőitalként, illetve színezőanyag előállítására. Az első írásos feljegyzés 1772-ből származik, amikor is Carl Humberg botanikus rátalált erre a csodálatos főzetre. 

network.hu

A rooibos tea közelebb áll a gyógynövény teákhoz, mint a hagyományos értelemben vett teákhoz (mint amilyen a zöld vagy fekete tea), és két fő típusa van.

Tovább 

 

A tea története

network.hu

A teát számtalan mítosz övezi. Az egyik költői monda szerint a teát Chen Nung kínai császár fedezte föl Kr. e. 2737-ben. Egy alkalommal a császári kertben vadon növő teabokrokról a kósza szél néhány levelet véletlenül az uralkodó ivócsészéjébe sodort. Az ivócsésze forró vizet tartalmazott, mivel a császár hitt abban, hogy a forró víz fogyasztása meghosszabbítja életét. A tealevelekkel ízesített főzet azonban még jobban ízlett neki, s így hamarosan híressé vált a teabokor.

A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták.

Tovább 

 

Öreg teafák öreg teája címmel olvashatunk egy puer tea tesztet a puerh.hu oldalon.

 

Közvetlen link: http://puerh.hu/1999_oreg_tea

Hétfőn befutott az első nagyobb tavaszi teakaraván a friss, márciusi szedésű kínai zöld teák első felével, valamint néhány őszi tea utánpótlásával.

Újra kapható az őszi Tie Guan Yin is!

Négy új, kínai (Fujian) fekete teából készült virágzó teával bővült virágzó választékunk.

Kínai teás eszközök terén is feltöltöttük a polcokat (gaiwan, yixing kanna, csésze, szűrő, kiöntő), a képek hamarosan felkerülnek honlapunkra.Egy másik, nagyobb karaván is úton van, kb.

Tovább 

Első alkalom: a Tibeti Operáról lesz szó. (Március 19.)

 

Igen, igen, létezik ilyen a 14. század óta. Megtudhatjuk kik, hol és mikor játsszák a darabokat. Hogy néz ki a tibeti opera „színpada”. Ki nevéhez fűződik ennek a műfajnak, előadásmódnak a létrehozása. Vajon mi az oka annak, hogy olykor egy előadás 4 órás máskor ugyanaz a darab 10 órás időtartamú. Milyen állandó szereplői vannak az előadásoknak. Belehallgatunk egy ilyen előadásba is. Az ismertetés közben is, utána is lehet kérdezni a témával kapcsolatban.

Tovább 

Vasárnap ismét  "Egy csésze irodalom" című program az 100 Tea Szaküzlet és teázóban..

 

Most Hamvas Bélával töltjük meg a csészénket, akinek munkásságát nagyon nehéz körülírni. Mondhatnánk róla, hogy filozófus, teológus, vagy "szellemi szabadságharcos". Néhány művét kiragadva kínálunk Önöknek egy kis filozófiai morzsát a forró teához.

 

Az előadás most is ingyenes.

 

Azt gondoljuk, hogy Hamvas Béla munkásságához az Élő Puerh teák (Lao Shu) illik, mely mély megfontolt, határozott karakterrel rendelkező tea, benne a pipa dohány és a gazdag olajos ízek letisztul ízkombinációja vezeti figyelmünket a  filozófia legmagasabb fokára.

Tovább 

Az Urasenke Tea Kultúrát népszerűsítő és oktatató Magyarországi Japán Tea Egyesület 2011. február 22-én kedden 18.30-as kezdettel A tea útja címmel előadást hirdet.

 

Az előadás célja a teaművészet alapjainak, filozófiájának ismertetése, valamint az előadást követő teaművészeti bemutató illetve teakóstoló révén az érdeklődők személyes tapasztalathoz juttatása.

 

Nem titkolt célunk továbbá a március elején induló kezdő szintű teaművészeti tanfolyamunk népszerűsítése, tanítványok toborzása.

Tovább 

 

network.hu

 

 

 Boldog Újévet Kívánok!

Itt az új év, új jót hozzon, régi jóktól meg ne fosszon, de ha az új jót nem is hozhat, vigye el a régi rosszat!


Eljött hát a az év vége, pezsgős üveg kézbevéve, csak sok szerencsét kívánok, majd utána tovább állok, ugy is tudtad hogy eztírom, de gondoltam azért megírom!!! B.U.É.K!!!


Havastéli lepedő borítja a tájat, ilyenkor a jó pezsgő serkenti a májat. Sült malacka vándorol, surran a bendőbe, kívánok sok mindenjót az új esztendőbe!

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu


network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

 

Tovább 

 KmJrpwmIteS

13 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

8KzSar wvhgqtbbddep, [url=http://kkfigqxihphd.com/]kkfigqxihphd[/url], [link=http://acxnnuyswwdb.com/]acxnnuyswwdb[/link], http://vpfholglmsyr.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Péter, biztosan tudod, hogy az erős fekete tea, lassabban oldódik fel a szervezetbe mint a kávé, ezért este ne igyál, a koffein tartalma miatt! Van problémád ez ügyben?Alvás zavart idézhet elő,,,írd, meg, Nálad, mi a helyzet...köszi, Hajni

s5PqFg vxmlskqqqjzs, [url=http://vabukslmlyvw.com/]vabukslmlyvw[/url], [link=http://zjlxtthhypod.com/]zjlxtthhypod[/link], http://tqjgcujfhnxz.com/

Utolsó hozzászólás

Márton Barna üzente 13 éve

Sima vízre reagálnék!
A tea készítésnél én tisztított vizet használok,így intenzívebbek az ízek és a rengeteg klór -( csapi vízben van bőven)-sem rontja a végeredményt!Főzéshez is ezt használjuk!
A tisztított víz gyorsabban forr,az íze is frisseséget sugall és könnyen megszokta a családom!
Barna

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu