Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ne teázzon túl sokat, mérgező lehet!Több fluoridot tartalmaz a tea, mint gondoltuk |
![]() ![]() |
||
getRelevantContent(document.referrer);
|
|
|
14 éve | Váradi Zsolt | 1 hozzászólás
Sziasztok!
Sokan sokféleképen rangsorolták már a 10 legjobbnak gondolt kínai teát. Ezek a listák szubjektívek és némi diverzivitást mutatnak. Egyben azonban kivétel nélkül megegyeznek: mindegyikben megtalálható a Long Jing (Sárkánykút) tea.
Milyen ízű ez a zöld tea? Hogyan készítsük? Mire számíthatunk?
Erről írtam egy két részes bejegyzést: Elolvasom
14 éve | Váradi Zsolt | 1 hozzászólás
Sziasztok,
a teakalandjaim blogon írtam egy új posztot, amit szinte minden, a minőségi szálas leveles teára váltó teakedvelő feltesz magának:
Hogyan döntsük el, hogy a megfelelő minőségi és értékes alapanyagból készített teánk megfelelő lett?
Jiaogulan (Gulan)- Gynostemma pentaphyllum
Mint a legtöbb, gyógyhatású növény a jiaogulan is Ázsiából származik. Ázsia egyes területein teaként fogyasztják, naponta többször is. A gyógynövény hívei, terjesztői előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a növény eredeti élőhelyén magas a 100 éves kort megért emberek aránya.
Maga a növény kétlaki, egy-egy példányon vagy porzós vagy termős virágok fejlődnek, így ha magot szeretnénk szedni róla, akkor mindenképpen két, ellentetés nemű egyedre lesz szükségünk.
Hársfák
Virágzó hársak hűvösében
Magányos csendben üldögéltem,
Nem is kívántam mást, csak éppen
Lenni, mint a lomb.
Mikor már-már elszenderültem,
Egyszerre fölrezdült körültem
Egy álomhalk, valószerűtlen
Földöntúli hang.
Száz méh, a hárs virága kelyhén
Illattal csordulóra telvén
Surrogja rezge szárnya nyelvén
Léte mámorát.
E hárs alatt én hányszor ültem,
Önnön zenémben elmerülten
S önös figyelmem elkerülte
Mind e halk zene.
Ki tudja, hányszor, s milyen hársak alján
Burkolt el engem ön zajomba csalfán
Csalóka ihlet, - még csak meg se hallván
Azt a más zenét,
Komoly lányát az Isten-adta csendnek,
Melyre a boldog angyalok kerengnek,
S melyben öröktől egy akkordban zengnek
Isten és világ.
Szívem, ne sírj, még nincsen veszve semmi:
Tanulj a hárstól illatot teremni,
A csend dalának élő kelyhe lenni
S búgni, mint a hárs!
Sík Sándor
14 éve | Drobenák Ottilia | 2 hozzászólás
Sajnos 32 oldal lett volna, így maradt minden üresen! Ne haragudjatok!
14 éve | Pánczél Miklósné | 1 hozzászólás
Ezer tea
Az eget nézni, amint épp
hullámzik lenn a tóban,
halászokat mikor a
hálójuk vízbe dobják,
jó fogásukban bízni,
csónakukban és bennük –
– s ezer teát ízlelni
tízezer napon át még.
Györe Imre
A Herendi Porcelánmanufaktúra régen és ma
Herend a tökéletesre törekszik. A szigorú minőségbiztosításának, az exkluzivitásának megfelelően csakis hibátlan, kiváló minőségű termék kerülhet a nagyközönség elé.
14 éve | Pánczél Miklósné | 11 hozzászólás
Hogyan készül az igazán finom tea
14 éve | Pánczél Miklósné | 1 hozzászólás
![]() |
A tea rövid története |
![]() |
![]()
A tea felfedezése, fogyasztása ősidőkre nyúlik vissza. Megközelítőleg 5000 éve ismerik ezt a növényt.
Kínában és Japánban mondák maradtak fenn az első használatáról. Sen-Nong kínai császár egyik rendeletében egészségügyi megfontolásból előírta a víz fogyasztás előtti forralását. Egy nap, mikor épp egy üstben forralták a vizet, a szél pár tealevelet fújt a vízbe, ami szemmel láthatóan barnára színezte. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás