Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teázók Társasága közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Teázók Társasága vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy nagyon bájos versikét találtam, gondoltam megosztom veletek. Kellemes tárgya lehet egy teázás melletti beszélgetésnek! :)
Tibeti tea
Sziporkázik Himalája hava,
forr a párás, dardzsilingi tea…
Hegyi lejtőn, házikóban lakik
tyúk és kakas, kecske, kutya,
körülöttük zörgő széna.
Emeleten, szőnyeg fölött
kis asztalkán ott gőzölög
hatalmas nagy teáskanna,
beleremeg rézoldala…
FORR A TEA!
Tíz tibeti kicsi gyerek
üli körbe, nevetgélnek…
Hátul, sötét kis zsámolyon
tekereg az imamalom.
Sziasztok!
Tavaly szeptember végén a következőket írtam a startlap szerkesztőségének:
„Az oldal a kifejezetten csak a kínai teákkal, teázással, teázáshoz szükséges eszközökkel, valamint a kínai teázáshoz kapcsolódó művészetekkel (festészet, irodalom, vallás, építészet) kíván foglalkozni. A téma hatalmas, mégis ebből az aspektusból nézve még nem született tematikus lapgyűjtemény.”
…és komolyan is gondoltam. Azt azért nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz 100 tartalmas linket összeszedni a világhálón.
|
|
15 éve | Milcsovics Enikő | 2 hozzászólás
Nem sokára jön a jó idő, kitartás! De addig is vásároljunk be néhány féle teafüvet, vagy teakeveréket, hogy mire megérkezik a természetben való mozgásra alkalmasabb idő, már félúton legyünk a méregtelenítésben!
Hiszen ilyenkor, tavasszal, nem csak a vitaminraktárak feltöltése fontos, hanem a télen felgyülemlett mérgek eltávolítása is szervezetünkből. Erre persze a mozgás a legalkalmasabb módszer, de létezik jó néhány tea, amely besegíthet nekünk ebben a munkában.
16 éve | Gyarmati Fanni | 0 hozzászólás
Bevallom őszintén, fogalmam sem volt, hogy a teát sütéshez is fel lehet használni, nem csak ivásra.
A desszert.eu-n egy szuffléreceptre akadtam, ami a Ceylon szufflé fantázianévre hallgat és zöldteával készül:
0,5liter víz
2 púpozott evőkanál zöldtea (ízesítetlen!)
10 babapiskóta
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
125g cukor
65 dkg liszt
50g vaj
rum
Vajazzuk ki a szuffléformákat és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A zöldteából készítsünk a vízzel sűrű főzetet, szűrjük le.
16 éve | Gyarmati Fanni | 2 hozzászólás
A tea önmagában is nagyon finom, de néha jól esik hozzá valami rágcsálni való. Az angol teakultúra aprósütemények és szendvicsek százait vonultatja fel, az ötórai tea mellől nem hiányozhatnak az apró uborkás szendvicsek és a krémes-gyümölcsös sütiköltemények.
Íme néhány egyszerű recept:
Skót teasütemény
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
30 dkg liszt
2 ek. kukoricaliszt vagy búzadara
+ 2-3 evőkanál darált dió vagy mandula
A vajat a cukorral verjük habosra, majd szitáljuk bele a lisztet és a kukorica lisztet vagy grízt.
16 éve | Gyarmati Fanni | 2 hozzászólás
A fejfájás rengeteg ember, köztük az én életemet is megkeseríti. Nem szeretek mindenre egybõl gyógyszert kapkodni, de sajnos vannak olyan esetek, amikor más nem segít. A kevésbé erõs fejfájást azonban akár egy jó gyógytea is elmulaszthatja, de meg is elõzheti. Utána néztem, melyek azok a gyógynövények, melyek leválthatják a fájdalomcsillapítókat.
Csalán: valóságos kis ásványianyag-bomba. Tele van vassal is, segíti a szervezet oxigénellátását. Kúraszerûen alkalmazva akár a krónikus fejfájást is elmulaszthatja.
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
Ez a tradicionális japán fogás tulajdonképpen egy egyszerû alaprecept, aminek különösen fínom ízét a zöld tea adja.
A tapasztaltabb sushikészítõk nyugodtan próbálkozhatnak a kombinált technikákkal, de így, egyszerûen készítve is nagyon finom és laktató csemege.
Hozzávalók:
40 dkg tapadós japán rizs
10 nagyobb garnéla
1 evõkanál szezámolaj
6 cl rizscet
4 dkg friss reszelt gyömbér
20 dkg uborka
1 evõkanál fekete szezámmag
1 evõkanál zöld ánizs
1 evõkanál õrölt mogyoró (törökmogyoró)
15 gramm só, feketebors
Fõzz egy közepesen erõs zöld teát, majd miutn leszûrted, fõzd benne ragacsosra a rizst.
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
Amikor ifjú voltam, és bohó, no meg mohó is, és még goapartykon meg a Cökponban múlattam a nem múló gyermekéveimet, rendszeres fogyasztója voltam a "csájá"-nak. Amikor hajnaltájt már nem bírták tovább a lábaim a bugit, rárontottam az italpultra, és berendeltem 1-2 adag lélekmelegítõ fûszeres indiai teát..
Feléledtem, visszarendezõtött a homeosztatikus egyensúlyom, és mentem is vissza ropni reggelig.
Azóta sok víz lefolyt már Dunaharasztiban is, talán már nem is rendezik az illegál bulikat, én meg azóta nevelek és fõzök.
16 éve | nemesi rita | 0 hozzászólás
A tea lehet színes, lehet oolong, puehr, az bizony mind ugyanaz, csak másképpen.
Az anyanövény, a teacserje örökzöld növény, de ha letépik a leveleit, azonal fonnyadni kezd. Barnul, a keményítõ cukorrá alakul, a klorofill tanninná, és már kezdõdhet is a feldolgozás.
Ennek az a lényege, hogy megállítság az oxidációs folyamatokat, vagyis a tealevél ne rothadjon el teljesen. Ezt nevezik fermentációnak, amikor hirtelen hevítéssel távolítják el a levelekbõl a nedvességet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás